Istuskelen täällä Kivenlahden kämpän huoneessa yksinäni koulun jälkeen. Elämäni on palautunut takaisin siihen seesteiseen tilaan, missä se oli noin vuosi takaperin. Päiväni täyttävät opiskelut muiden kaltaisteni nörttien sekä kiinalaisten opiskelijoiden kanssa Otaniemen insinöörihautomossa. Mikään ei ole muuttunut. Runollisesti tilannetta voisi kuvailla siten, että olen viimeiset puoli vuotta laskenut veneellä pitkin jokea, ja nyt olen päätynyt avomerelle. Seuraava suunta on siis jälleen kerran ainakin jossain määrin avoin. Ankaraa kurssien suorittamista ja kesätyöpaikan metsästämistä? Niinhän sen pitäisi mennä. Tällä hetkellä vain em. ajatus jossain määrin masentaa. Tuntuu vähän samalta kuin että pitäisi väkisin istua jossain sisällä, kun samaan aikaan ulkona tapahtuu jännittäviä asioita. Toisaalta, lähitulevaisuus saattaa olla hyvinkin yllättävää, ainakin lähimenneisyyden perusteella. Turhanpäiväinen filosofointi seis!

Tsekeissä oli kivaa. Taisin luvata, että antaisin jonkin tapaisin loppuanalyysin Tsekeistä, mutta eihän sitä tullut tehtyä. En tuntenut montaakaan tsekkiä, mutta kaikki jotka tunsin olivat asiallisia ja mukavia. Kuten sanottu, he eivät poikenneet suomalaisista kovinkaan paljoa. Tsekithän pelaa lätkääkin ja hyppää mäkeä! Takanani on muuten Tsekin lippu seinälle ripustettuna, siinä heti Tadzikistan-taulun vieressä. Prahassa ulkomaalainen tutustuu helpoimmin toisiin ulkomaalaisiin, mikä on sääli. (Tässä vaiheessa haluaisin todeta, että salaa minua ärsyttää suuresti englantia äidinkielenään puhuvat ihmiset, joihin ensinnäkin törmäsin joka paikassa, ja toiseksi, jotka olivat muuttaneet sinne vain elintason, oluen, seksin, tai muun hyötymisasian takia. Lisäksi ärsytti se, että tsekkejä ärsytti samat asiat, ja englannin puhuminen tuntui siksi aina jotenkin hieman kiusalliselta julkisilla paikoilla.) Praha kärsii pahasti yliturismista. Ihmismassat mm. Prahan linnan kirkon luona ja Kaarlen sillalla olivat aivan käsittämättömiä. En tiedä, miten turismin määrää pystyy säätelemään, mutta jotain tarttis tehdä. Kuitenkin Praha kaupunkina on ainutlaatuinen jättimäisen vanhankaupunkinsa takia ja siksi se varmaankin useiden mielestä on Euroopan Top10 kaupunkeja. Koska asuin, ja olin siellä töissä, suhtauduin paikkaan alusta asti eri tavalla, toisin kuin turisti. En varmaankaan siksi missään vaiheessa ehtinyt "ihastua" kaupunkiin "sillä silmällä", varsinkin sekavan ja kaottisen alun takia. Lisäksi kaksi vuotta takaperin, kun ensimmäisen kerran vierailin Prahassa, olin sitä ennen nähnyt lähemmäs 10 Keski-Europpalaista kaupunkia pohjalle, joten se ei enää sillä lailla paikkana säväyttänyt. (Olin siis silloin interraililla.) Loppuyhteenvetona sanottakoon, että jos joku kaipaa opasta tulevalle Prahan matkalle, olen käytettävissä!

Balkanin reissun valokuvat löytyvät täältä.
(Sinne ilmestynee jossain vaiheessa varmasti enemmän kuvia Prahasta. Siis siinä vaiheessa kun muistan... :( )

Kiitos kaikille (Urvelo ja kumppanit), jotka lukivat blogiani ja olivat mukana hengessä! Kirjoittelen toki blogia myös seuraavalla reissulla, jahka sellainen reissu tulee eteen.

- Pikkusiskoni Maiju lähti puoleksi vuodeksi Turkkiin. Lukekaa blogia.
- Vielä pienempi siskoni Paula lähtee pian puoleksi vuodeksi Englantiin. Lukekaa hänenkin blogia!

- Elämäni on nykyään sen verran tylsää, ettei siitä kannata blogia enää kirjoittaa. -

Na shledanou!

Veikko.


349996.jpg