Aamulla menimme Kimmon kanssa aamupalalle. Jotenkin se hampurilaisen ostaminenkin osoittautui vaikeaksi, sillä "tädit" eivät puhuneet englantia ja listalla ei ollut oikein kovinkaan montaa tuttua kansainvälisen nimen omaavaa artikkelia kuten "hot dog". Eräs mies käänsi meille pikaisesti, että listalla on hampurilaisia ja erilaisia lihoja. Käsitimme, että tilataan siis yksi hampurilainen ja siihen jokin tietyn tyyppinen lihapihvi. Tilasimme sitten yhden hampurilaisen ja - jotain. (Tuttu tilanne tsekeistä...) Vähän ajan kuluttua meille tuotiin hampurilaisleipä ja jotain lihakääryleitä sekä hieman salaattia. Tungimme lihakääryleet hampurilaisleivän sisään, mikä todennäköisesti oli vastoin kaikkia sääntöjä. Onneksi he eivät tuoneet suurta hampurilaista tuon liha-aterian lisäksi, jollaista tilannetta pelkäsimme aluksi. Myöhemmin luin, että nuo kyseiset lihakääryleet ovat alueen perinneruokaa.

Palasimme takaisin, ja Dragana tuli hakemaan meitä kämpältä. Biljana ei päässyt paikalle, sillä hänen oli mentävä jonkin henkilön häihin. Draganan mukana tuli myös Mila (tai Milo). Sää oli edelleen karsea eli vettä satoi. Dragana vei meidät katsomaan kaakkois-Montenegrossa (n. 1/2 tunnin matka) sijaitsevaa Skadar-järveä. Maisemat olivat upeat:
311903.jpg
Kimmo, Dragana ja Mila

Järven katsomisen jälkeen menimme viereiseen kahvilaan kahville. Tämän jälkeen palasimme Podgoricaan ja menimme pelaamaan biljardia:
311904.jpg
Minä olin kaikkein huonon. Sitten tuli Dragana, sitten Mila ja sitten Kimmo. Loppujen lopuksi - me kaikki olimme melko huonoja.

Matkalla kaupunkiin opimme uuden lauseen: "Trt milojka!". Se tarkoittaa jotain "when a person blows air from his/her ass...) Tämän jälkeen menimme syömään kalaa ja kakkuja Draganan kotiin. Kaloja oli useita erilaisia, kaikki kuulemma joesta. Yksi kaloista oli kuulemma jopa rauhoitettu. Lopulta saimme lahjaksi pullot montenegrolaista viiniä, "Vranakia". Sen korkkaamme huomenna joulupöydässä. Kun lähdimme perheen luota, olimme haljeta. Menimme tämän jälkeen katsomaan Biljanan äitiä. Hän oli aivan yhtä hullu kuin Biljanakin. Otin heistä videon, ja laitan sen ehkä tänne jonain päivänä. Sielläkin oli vaikka mitä syömistä, ja pakkohan sitä oli vähän ruokaa haukata, ihan vain kun kerta olivat laittaneet. Annoin heille lahjaksi Prahasta ostamani pienen Myyrä-nuken.

Menimme vielä illalla Kimmon kanssa kahdestaan keskustaan, ja joimme siellä yhdet kaljat. Edelleen satoi mielettömästi vettä. Sitten palasimme, ja menimme nukkumaan.