Olin kirjottanut vaikka mitä, mutta sitten David tuli tuohon selittämään, että se aikoo muuttaa täältä pois, sitten kun se tulee takaisin Belgiasta, minne se on vielä menossa kahdeksi viikoksi työkoulutukseen. Siinä jutellessa deletoin vahingossa kaikki tekstit. Lupauduin etsimään kämppää sillä välin. Yritämme varmaan tehdä siten, että eka hommataan kämppä, ja sitten ilmotetaan tilanne Davelle. Vuokra pitäisi maksaa hänelle 15. päivä ja yritämme sitä ennen löytää kämpän. Menetän varmaankin tuossa sähellyksessä takuuvuokran, joka oli 4000CZK, koska Dave tuskin tuon tempun jälkeen sitä takaisin antaa. En tiedä pitäisikö sille vielä vihjata jotain, että jos mitään ei tapahdu lähdemme litomaan.

Eilen kävin ostamassa bussilipun Kutna Hora -nimiseen paikkaan, ja sitten kiertelin ympäriinsä Prahaa, hieman kauempana keskustasta. Kävin mm. katsomassa isoa hautuumaata ja sitten kävin eräällä kukkulalla, josta oli ihan mukavat näkymät Prahan ylle.

Tänäaamuna klo 9 lähdin bussilla Kutna Horaan, josta tulin takaisin n. klo kahdeksan. Kutna Hora oli 1300-luvulla väestökooltaan Lontoon kokoinen ja se oli Euroopan suurin hopeantuottaja. Espanjan tuoma hopea Etelä-Amerikasta kuitenkin aiheutti hinnanlaskun ja kaupunki alkoi vähitellen kuihtua. Siellä oli kuitenkin vielä tallella suuria rakennuksia muinaiselta kukoistuksen ajalta. Pyhän Barbaran kirkko esim. oli melkoisen massiivinen ja ihan hieno paikka. Ylipäätään kaupunki oli melko idyllinen, tällä hetkellä myös melko unelias. Kävin eräällä kaivoskierroksella, josta joutui maksamaan 70 CZK, mutta se kannatti. Kävimme keskiaikaisessa hopeakaivoksessa n. 30 m maan alla. Kaikki pukivat valkoiset takit päälleen ja päähän laitettiin kypärä ja käteen lamppu. Kyseiset kaivokset löydettiin 1960-luvulla jonkin sortin vesitilannemittausten yhteydessä. Se oli ihan mukava kokemus. Käytävät olivat paikka paikoin melko ahtaita.

Lisäksi söin kalleimman lounaan mitä olen tähän mennessä täällä Tsekeissä syönyt, 160 korunaa. Mutta oli kyllä ihan hyvää ja Gambrinus olut oli erinomaista. Sitten kävelin "luukirkkoon". Se oli melkoisen kummallinen paikka. Kaikki koristeet rististä vaakunoihin oli tehty ihmisluista ja pääkalloista. Joku jamppa oli muinoin tuonut hieman hiekkaa Jerusalemista ja sirotellut sen paikalliselle hautuumalle, jonka jälkeen kaikki Euroopan äveriäät halusivat tulla haudatuksi sinne. Sinne alkoi kerääntyä niin paljon luita, että siitä tuli onglma. Joku paikallinen pyhä-mies päätti sitten ruveta innovatiiviseksi luiden suhteen. Siellä oli muuten tekstipaperi suomeksi.

Ohessa syyskuun rahankäyttöni! Sininen viiva on kulutettu rahamäärä ja pinkki on balanssi, jonka pitäisi olla ideaalitapauksessa 10:n euron päällä, jos kuluttaisin aina päivälle budjetoidut 10 euroa. Huomaattte kuinka säästäväinen olen ollut kun se tuossa 16. päivästä lähtien on ollut positiivinen. Keskiarvo oli n. 9 euroa päivä. Nyt on kyllä mentävä yöpuulle...

syyskuu.JPG