Viime viikko oli tavallinen viikko. Ratikka sentään alkoi taas kulkemaan viikon tauon jälkeen. Tuona aikana jouduin joka aamu menemään bussilla, joka kierteli ympäri maita ja mantuja ja töihin meneminen kesti n. 10 minuuttia tavallista kauemmin. Joka arkiaamu tapahtuu seuraavaa: Kännykän kello soi 6:45. Yleensä herään omin avuin n. 5 minuuttia aikaisemmin ja säädän sen herättämään uudestaan 7:15. Jälleen kerran n. 2 minuuttia aiemmin tuota korvia raastavaa piipitystä säädän kellon pois päältä. Sitten n. 7:30 nousen ylös sängystä, pesen hampaat ja menen suihkuun ja vaatteet puettuani juoksen suoraa, hiukset vielä märkänä ratikalle. (Pitäsi muuten ottaa selvää paikallisista partureista...) Töissä olen n. 8:30.

Kelit ovat olleet kylmät. Ohessa kuva ensilumesta täällä. Huomasin autojen katolla lunta viime torstaiaamuna, kun avasin sälekaihtimet, ja otin kuvan. Talvi tuli tosi nopeasti. Viime viikon loppuna oli vielä melko lämmintä. Kuten siis huomaatte, kuvia on alkanut ilmestyä blogiin sen jälkeen, kun vanhemmat jättivät kameran tänne.
247983.jpg
Lämpötila on parhaimmillaan ollut siinä noin -2 asteen kieppeillä. (Vanhempien tuomille pitkille kalsareille tuli heti käyttöä. Stuard sanoi, että semmonen on mamoilua, se pitkien kalsareiden käyttö, mutta sanoin sille, että se on mamoilua, ettei uskalla sellasia käyttää huonon itsetunnon takia kun pelkää, että toiset alkavat syytellä mamoilusta. Stuard on muuten aikamoinen vilukissa. Uudessa-Seelannissa joulupukki tulee kuulemma surffilaudalla, ja tuntuu edelleen 5 vuoden Tsekeissä oleskelun jälkeen olevan suuri numero hänelle tämä talvi.) Pitää varmaan ostaa pipo ja hanskat vielä lähiaikoina. Ekan pipon taisin nähdä katukuvassa viime keskiviikkona.

Christian Sveitsistä tulee kylään perjantaista maanantaihin. Tutustuin kyseiseen kemistiin Tadzikistanissa. Sain Stuardilta lainaksi ilmapatjan, jonka puhalsin täyteen tänä aamuna, ja edelleen siinä näyttää ilmaa olevan. Christian saa nukkua siinä. Itse käytän varmaan peittona vanhempien jättämää makuupussia (alin käyttölämpötila: -25C...) ja Christian saa oman peittoni. Nyt täytyy sitten järkätä hänelle jotain menoa.  Itse menen käymään Baselin suunnalla tämän kuun lopussa. Lennot Easyjetillä maksoivat yhteensä n. 1300 korunaa eli alta 50 euroa. Ei paha.

Kimmo Suomesta tulee myös tänne, ensi kuun alussa. Lähdetään yhdessä bussilla etelän suuntaan seikkailemaan pariksi viikoksi, ja lennetään lopuksi Kroatian Pulasta Lontoon kautta Tampereelle Ryanairilla. Lennot maksoivat alle 70 euroa yhteensä. Ei paha. Kimmo lentää Brnoseen ja tulee illaksi Prahaan. Voi myös olla, että itse menen pariksi päiväksi tsekaamaan Brnoon, ja lähdetään sieltä suoraa yhdessä Budapestin suuntaan... Noh. Tuon reissun yksityiskohdista raportoin tarkemmin varmasti useasti vielä myöhemmissä viesteissäni.

Tälle viikonlopulle en ole suunnitellut mitään ihmeempää. Aluksi ajattelin, että olisin käynyt Plzenissä, mutta sitten iski laiskuus. Tänä viikonloppuna en jaksa seikkailla. Kävin muuten äsken katsomassa elokuvan Departed, joka oli melko hyvä. Se tuleekin Nyt-liitteen mukaan Suomen ensi-iltaan vasta ensi viikonloppuna. Siinä oli mm. Jack Nicholson ja Leonardo DiCaprio, ja ohjaajana oli kummisetämies Martin Scorsese. Tämäkin elokuva kertoi mafiasta. Mutta kaikesta väkivallasta huolimatta, se oli mielestäni keskivertoa parempi. Loppukin oli hieman tavallisesta poikkeava, ei mikään täydellinen happy-end.

Tänään kun kävin kaupassa, piilolinssit meinasivat pudota päästä, kun näin juomaosastolla RC-Cola pulloja!
248053.jpg
En tiennyt, että kyseinen juoma on kansainvälinen brändi niinkuin coca-cola. RC-Cola oli nimittäin käytännössä ainut (colan makuinen) cola-juoma Tadzikistanissa. Ja luulin, että se oli vain Tadzikistanin oma merkki, koska samalla Royal Crown merkillä myytiin siellä myös synteettisen makuista päärynä- ja appelsiinilimua. Jopa pullo on saman muotoinen, kuin Tadzikistanissa ja makukin on tuttu. (Pullon muoto tuli tutuksi, kun täyttelin tyhjiä RC-cola pulloja keitetyllä kraanavedellä. Siellähän kraanavesi piti keittää ja laittaa sen jälkeen vielä limupullohin muutamaksi päiväksi, jotta sakka laskeutui ja jäi pullon pohjalle...) Tosin etiketti on hieman kiiltävämpi. Tästä lähtien ostan vain RC-colaa enkä enää koske Delvitan tai Tescon limuihin, vaikka ne ovatkin 3 kertaa halvempia...

Eipä tässä nyt tule enää muuta mieleen. Mitäs sinne? Kylmä on sielläkin vai?

Veikko