En jaksanu herätä aikaisin ja mennä Plzeniin. Olisi pitänyt herätä klo 8:00. Eihän siitä mitään tule. Päätin sitten viimein käydä sisällä Prahan linnassa. Ajoin ekaa kertaa ylös ratikalla, maisemat olivat ihan hienot. Lämpöä täällä oli tänään ehkä n. 5C ja koko kaupunki oli jälleen usvan peitossa. Prahan linnassa ostin B-lipun. A-lipulla olisi päässyt joka paikkaan, mutta halvempi B-lippu oikeutti vain Kuninkaalliseen palatsiin ja "kultaiselle tielle". Ensimmäistä kertaa koko täällä olon aikana oli ongelmia saada opiskelija-alennusta. Itseasiassa opiskelijakorttini on vanhentunut, mutta ei sitä voi tietää, sillä kortissa on tarra "2005 - 2006". Eli siis oikeasti lukuvuodet syksystä 2005 kevääseen 2006. Ikinä ei ole ollut mitään ongelmia, mutta nyt täti alkoi opettamaan minua:
-Annan neuvon, seuraavalla kerralla ota kansainvälinen opiskelijakortti mukaan.
-Siinä on englanninkieliset tekstit siinä kortissa.
-Olen niin jalomielinen, että saat alennuksen, mutta... plaa plaa... Jne.
Sanoin, että se ei oo kuule halpaa huvia hommata semmosta kansainvälistä korttia. Muistaakseni kaksi vuotta sitten siitä sai maksaa ainakin 10e. Jos kerta tähän asti olen selvinnyt ilman, voin hyvin silloin tällöin vähän väitellä, ja säästää sen 10e...
No. Se Kuninkaallinen palatsi ei ollut mikään kovin kummonen. Mielenkiintoisempi oli se kultainen kuja, jossa oli niitä pikkutönöjä, joista äitikin mainitsi, mutta johon ei tohdittu silloin aiemmin mennä, kun siitä olisi pitänyt maksaa, vaikka ennen ei tarvinnut. Siellä oli yläkerrassa useita kymmeniä hassuja haarniskoita ja kypäröitä. Kun sieltä selvisin, ajelin n. 3 tuntia ympäri Prahaa ratikalla sellaisia reittejä, joita en ollut vielä nähnyt. Tosin niin luulin, mutta maisemat olivat useimmiten jo tuttuja. Sitten tulin kämpälle. En ostanut vieläkään vaatteita, vaikka shoppailu oli suunnitelmissa. En vaan jaksa. Inhoan vaatteiden ostamista.