Aamulla jätimme kamat hostellille ja suuntasimme "Budapestin puistoon" eli sinne kaupungin perällä sijaitsevalle viheralueelle, jossa on sellainen muistomerkin tapainen ja jotain kylpylöitä. Lisäksi siellä oli luistelurata ja katselimme kun lapset ja turistit luistelivat, monet näkemämme perusteella ilmiselvästi ensimmäisiä kertoja. Sitten kipitimme kebabin jälkeen "The House of Terror" -museoon:
307028.jpg
"Hippi?"

Minulle kerta oli jo toinen, mutta eipä se unkarilaisten sortovaiheiden kertaaminen nyt harmittanut. Näyttely oli edelleen erittäin hyvä ja hyvin toteutettu. Museon jälkeen Kimmo soitti Ryanairille ja sai kuulla, että lennonvaihto tulee kalliiksi. Tämän jälkeen kävelimme läheiseen internet-kahvilaan, jossa Kimmo varasi uuden, kalliin lennon Blue1:lla Lontoosta Helsinkiin.

Sitten menimme Burger Kingiin.

Lopun päivän pyörimme ympäri kaupunkia ja joimme mm. kuumaa viiniä keskustassa fiilistellen joulutunnelmaa. Joimme myös kahvit. Kahvilavaihtoehtoja oli niin monta, ettei sopivaa tahtonut löytyä millään. Illalla menimme vielä kaljalle ja pelasimme tovin baarissa korttia. Sitten otimme hostellilta tavarat ja kävelimme juna-asemalle. Matkalla asemalle näimme alitustunnelissa vanhan, yläosattoman naisen joka rähisi. Koska aikaa junan lähtöön oli vielä muutama tunti, menimme KFC:hen!

Odottelimme vielä hieman, ja sitten astuimme junaan. Saimme olla vaunussa yksin, ja alussa kaikki näytti todella hyvältä. Sitten huomasimme, että vaunun lämmitys on hajalla ja lämpötila alkoi hipomaan saunan tasoa:
307034.jpg
"Kimmo yrittää nukkua junassa."

Avasimme junan ikkunan, joka tosin meni vähän väliä itsestään kiinni. Lisäksi avasimme kabinetin oven käytävälle ja lähimmän ikkunan käytävältä. Sitten istuimme vielä siihen kohtaan kabinettia, missä tuntui viileimmältä. Jossain vaiheessa huoneeseen tulivat eräät isä ja poika, jotka viihtyivät seurassamme n. 10 minuuttia, jonka jälkeen he joutuivat lämpötilan takia lähtemään pois. Sinä yönä ei tullut paljoa nukuttua. Saavuimme hikisinä ja väsyneinä Belgradiin n. klo 7.